"Erilaisuus on vapautta"
Janne Strang
Mitä mieltä asioista

Miksi olen ehdolla?

Keltään ei varmasti ole mennyt ohi, että olemme viimeiset neljä vuotta viettäneet ehkä surullisinta hallituskautta Suomen lähihistoriassa. Kaikilla meillä, joilla on alusta kuulua, on velvollisuus nyt täyttää eetteri positiivisilla ajatuksilla.

Miksi juuri RKP?

Sitoutummattomana ehdokkaana sanoin ensimmäisessä haastattelussani, että "olisin hyvin voinut harkita kolmea–neljää eri puoluetta, mutta kukaan muu ei pyytänyt". Se on totta, mutta arvostan myös suuresti RKP:n poliittista yhteistyökykyä ja humaania, ympäristöystävällistä ja liberaalia perusideologiaa.

POLITIIKKAA

 • TYÖ ON ELÄMÄÄ

  Vietämme enemmän valveaikaa työpaikoillamme kuin perheittemme kanssa. Se on ehkä itsestään selvää, ja ehkä näin tulee olla, mutta kuinka hyvin voimme työssämme? Ja mikä on aidosti arvokasta elämässä?

 • DIGITAALISET ELINEHDOT

  Meneillään oleva kehitys on taloushistoriassa ainutlaatuista, jossa pieni joukko amerikkalaisia IT-jättejä muodostavat digitaalisen infrastruktuurimme oligopolin. Lait ovat laahanneet pahasti perässä.

 • KANSALLINEN KUUKAUSIRAHA

  Tonni kaikille kuussa! Kuulostaa utopistiselta, mutta toimii hyvin keskustelun avaajana, kun mietitään sosiaalitukien järkeistämistä ja hyvinvointivaltion perimmäisiä tavoitteita vapauttaa ja voimannuttaa kansalaiset. Perustulo korreloi todistetusti terveyden, aktiivisuuden ja hyvinvoinnin kanssa.

 • HOIVAYHTEISKUNTA

  Voitontavoittelu ei sovi hoiva-alalle, sen saimme tänä talvena kokea. Samalla olemme riipuvaisia yksityisen ja kolmannen sektorin toimijoista. Tarvitsemme luotettavia terveyspalveluyhtiöitä, jotka sitoutuvat maksamaan veronsa maassa, jossa voitto tuotetaan. Sosialityön on julkisen sektorin myös tulevaisuudessa hoidettava.

  • KULTTUURI JA TAITEET

   Kulttuuri hienoin ja tärkein asia, mikä ihmiskunnalla on. Taidemuotoja on kannustettava näkyvään rooliin yhteiskunnassa ja niitä on tuettava avokätisesti yhteisistä varoista. Ainakin prosentti budjetista tulisi suunnata kulttuuriin.

  • IHMISET LIIKKEESSÄ

   Suomen demografinen talouskehitys puhuu selkokieltä – tarvitsemme lisää nuoria kansalaisia, olkoon ne omia tai toisaalta tulleita. Suuret muutokset aiheuttavat aina kultuurikolareita ja vahinkoa, mutta asenne raktaisee. Rajojen ja sydämien on pysyttävä auki.

  • HELSINKI ON AINUTLAATUINEN

   Pääkaupunkiseutu on maamme moniarvoisin, vapaamielisin ja rikkain alue. Se ei ole sattumaa. Tulevaisuus on kansainvälisten kaupunkien. Emme voi antaa lyhytnäköisten ja matalaotsaisten kansallisaatteiden sitoa meitä. Helsingin on kehityttävä kasvot kohti maailmaa – emme me tarvitse koko Suomea seuraamaan samalla tiellä.

  • LIIKENNE JA STADI

   En itse omista autoa, mutta rakastan ajamista. Haluaisin silti nähdä kattavan verkoston autottomia katuja ydinkeskustassa. Se vaatii autoille tunneleita ja parkkiluolia. "Autot kuuluvat teille, mutta kadut kuuluvat meille."

  • TÄYSPÄINEN PÄÄTÖS

   Eduskunnalta hukkasi vuosikausia yhdentekevän alkoholilain muutoksen muotoiluun. Levottomuus ja kaksoismoraali viinan ympärillä on sekä naurettavaa että haitallista. On aika tulla täsyikäiseksi – vain totaalinen liberalisointi 24/7 pakottaa suomalaiset harkitsemaan omaa suhdettaan juomiseen ja ottamaan siitä vastuuta.

  • MEIDÄN KADUILLA EI PELÄTÄ

   Hovioikeus vahvisti syksyllä, että natseilla ja muilla ihmisvastaisilla järjestöillä ei ole olemassaolon oikeutusta vapaassa, avoimessa ja yhtäläisessä yhteiskunnassa. Suvaitsevaisuus ei vaadi, että suvaitaan suvaitsemattomuutta. Julkisen tahon on sanktioitava kaikkien ääriliikkeiden vihateot yksiselitteisen ankarasti.

KUKA JANNE?

44-vuotias sosialiliberaali optimisti. Taustaa journalistiikassa, nykyään viestinnän konsulttina Republic-toimistossa. Asuu avovaimon, teinin ja taapeeron kanssa Punavuoressa. Rakastaa ulkoilua, ottaa mielellään erän shakkia ja matkustaa aina kun vain voi.

Perustuslakifundamentalisti, ihmisoikeustalibani ja oikeusvaltiojihadisti.OTA YHTEYTTÄ